Hypotheek afsluiten

Wellicht wil je een hypotheek  als je een villa wilt bouwen in de Costa Blanca. Meer informatie over de voorwaarden en werkwijze vindt je hieronder.

Er zijn verschillende mogelijkheden om een villa in de Costa Blanca te financieren.

  • Je kan het onroerend goed uit eigen middelen financieren
  • Je kunt een 2de hypotheek op uw Nedrlandse woning nemen, mits er voldoende ruimte is
  • Je kunt een hypotheek aanvragen bij een Spaanse bank

Om een hypotheek in de Costa Blanca te kunnen krijgen dien je minstens aan de volgende eisen te voldoen:

  • Je dient minimaal 40% van de koopsom uit eigen middelen te financieren.
    Banken financieren over het algemeen 60% tot maximaal 70% van de aankoopprijs van de woning. Daarnaast dien je de kosten koper (overdrachtsbelasting, notaris- en registratiekosten) van ongeveer 10% ook zelf te betalen. In totaal dien je dus tussen de 40% en 50% zelf aan eigen middelen in te brengen.
  • Het spreekt voor zich dat je altijd jouw inkomen moet kunnen bewijzen. Dit kan inkomen zijn als werknemer, gepensioneerde of als zelfstandige, huurinkomsten of inkomsten uit vermogen. Een ondernemer moet van de laatste twee jaren de balans/jaarrekening  kunnen laten zien. 
  • Naast het inkomenscriteria beoordeelt de bank een hypotheekaanvraag op gezinssamenstelling, of je een huur- of koopwoning heeft, aantal en de leeftijd van kinderen, soort werk, soort inkomsten, enz.

De duur van het hypotheekproces

De totale hypotheekaanvraag, vanaf het presenteren van jouw dossier bij de bank tot aan het passeren bij de notaris, duurt gemiddeld 4 weken.

Wij werken met alle grote banken, o.a.:

Ook de meeste (regionale)spaarbanken zijn ons bekend